08/10/2019
BLOG YAZILARI
TEKNİM, Türkiyenin yangın ve alarm sistemleri üreticisi.

TEKNİM, Türkiyenin yangın ve alarm sistemleri üreticisi.


Aslında TEKNİM in hikayesi, Türkiye de Alarm ve Yangın sistemlerinin gelişiminin cok önemli bir parçasıdır. Ve yaklasık 16 yıl once tüketicilerin beğenisine sunulan ilk yürüyen ışıklı Harici Alarm Sireni ile baslar. Alarm denince ilk akla gelen harici sirenler olsa da teknimin ürün yolculuğu kontrol panelleri, keypadler, dedektorler ile kesintisiz devam eder. Tüketici genelde kendisine sistemi kuran ve bakımını yapan kuruluşları bilir ve hatırlarken aslında , isin mutfağında, bu urunleri tasarlayan, kullanıcının ihtiyaçlarına uygun kaliteli   cihazlar geliştiren ve ureten TEKNIM vardır.

Teknim, üretim yapmakta olduğu 2003 yılından bu yana, üretip, kullanıcının hizmetine sunduğu yaklaşık 2.5 milyon adet ürün ile, Türkiye Alarm ve Yangın sistemleri sektörü tarihinin de ilk ve en büyük aktörlerinden birisidir.

Günümüzde TEKNIM, her biri uluslararası belgelendirme kuruluşları tarafından üst düzey testler yapılarak onaylanmış ve belgelendirilmiş Adresli ve Konvansiyonel Yangın alarm sistemleri, Hırsız Alarm sistemleri, Güç Kaynakları ve bunların aksesuarlarını tasarlayan, üreten yurt ici ve yurt dışına satan entegre bir kuruluştur.

Tüm TEKNIM ürünleri, sektörümüzün ilk Sanayi bakanlığı belgeli ve onaylı TEKNIM Arge Merkezi tarafından , Türk tüketicisinin istek ve beklentileri dikkate alınarak ve uluslar arası standartlara uygun olarak, yoğun araştırma geliştirme faaliyetleri sonucu tasarlanmaktadır. Tum ürünlerimizde üretim aşamasına geçmeden önce en zorlu koşullarda yüzlerce test yapılmakta ve ancak ondan sonra kullanıma sunulmaktadır. Ornegin TEKNİM adresli ve konvansiyonel duman dedektorleri, 5 yıl suren tasarım sürecinde yapılmış 3000 adetten fazla testin sonucunda kullanıcının hizmetine sunulabilir hale getirilmiştir.

TEKNIM , günümüz rekabet koşullarında ARGE nin yaşamsal öneminin farkında olup , bu amaçla   arge bölümü kurulduğundan bu yana yıllık cirosunun yaklaşık %8-10 ‘luk bir bölümünü Arge bütçesi olarak ayırmaktadır. Böylece TEKNİM, kaliteli ürün tasarımının gerek sartı olan geniş labaratuar yatırımını yapabilmekte ve her biri uzman mühendis ve teknisyenler den oluşan 17 arge personeli istihdam edebilmektedir.

Tasarlanan TEKNIM ürünleri, yüksek teknolojiye sahip kendi SMD üretim hattımızda üretilmektedir. Üretim süreci ve ürünler, her bir aşaması ve her bir parçası titizlikle kontrol edilen giriş kalite kontrol ,çıkış kalite kontrol işlemlerinden sonra ancak kullanıcının hizmetine sunulmak üzere depolara sevk edilmektedir. Üretilen sistemler, olası arıza ve hatalara karsın yaslandırma testleri gibi bir cok teste tabi tutulmaktadır. Tüm bu cabaların sonucu olarak TEKNIM ürünlerinde arıza ve geri donus oranları sektör ortalamalarının cok altında gerceklesmektedir.

TEKNIM, Yurt içinde yaklaşık 1500 iş ortağı ile binlerce memnun müşteri ye hizmet vermekte olup yurt dışında ise 20 den fazla ülkeye ihracat yaparak bu alanda ülkemizi başarı ile temsil etmektedir.

TEKNIM, memnun müşteri yaratmanın sadece kaliteli ürünlerle sağlanamayacağının, konunun hizmet tarafının da çok önemli olduğunun farkındadır. Bu amaçla tasarım ve üretimle başlayan bu zincirin satış, montaj, işletmeye alma, satış sonrası bakım ve onarım şeklinde tamamlanması gerektiğinin, tüm bu zincirin her aşamasının aynı kalite standartlarında gerçekleşmesinin çok önemli olduğunun bilincindedir. Bu amaçla tüm iş ortakları, onların satış personeli, mühendis ve teknisyenleri ile sürekli eğitim ve tecrübe paylaşımları yapılmakta bu konuya ciddi ölçüde zaman ve bütçe harcanmaktadır.


Her zaman müşterilerine en kaliteli, en uygun ve yüksek teknoloji ürünleri sunmayı hedefleyen TEKNIM, bu amacını sürdürmek için 75 iyi eğitilmiş, tecrübeli personeli ve tüm iş ortakları ile birlikte cok çalışmaya, Türkiye için kendi sektöründe ilkleri yapmaya, Türkiyeyi yurtdışında başarı ile temsil etmeye devam edecektir.