22/07/2019
BLOG YAZILARI
Hırsız Alarm Sistemleri Sadece Hırsızlığa Karşı Değildir…

Hırsız Alarm Sistemleri Sadece Hırsızlığa Karşı Değildir…

 

Alarm sistemi; insanların evlerini, işyerlerini, tüm kapalı yaşam alanlarını vb. mekanları, hırsızlara ve tehlikeli durumlara karşı koruyan sistemlerdir. Alarm sistemi kurulu olmayan mekanlara hırsızlık girişiminin, alarm sistemi olanlara göre çok daha fazla olduğu gözlemlenmektedir. Yani daha işin başlangıç seviyesinde bile çok ciddi caydırıcı etkendir. Gelişen teknoloji ile hırsız alarm sistemleri sadece hırsızlığa karşı önlem olmaktan çıkmış, hayat kalitesini ve huzuru arttıran vazgeçilmez sistemler haline gelmiştir. Temel işlevi hırsızlığa karşı olsa da yangın dedektörleri, doğalgaz dedektörleri, su basma dedektörleri gibi bileşenlerle hem mal hem de can kaybını önlemektedir. Bununla birlikte bir alarm haberalma merkezi bağlantısı yapıldığında tek bir tuşla manuel olarak sağlık alarmı, yangın alarmı, panik alarmı verebilme ve ilgili kolluk kuvvetlerinin yönlendirilmesine olanak sağlamaktadır.

 

Ev kullanıcıları için sadece evde olunmayan zamanlar için değil, ev içi - ev dışı kurma çözme seçenekleri ile evdeyken de güvenlik sağlar. İşyerleri için uygulanacak partition (bölümlendirme) senaryoları ile belirlenen bölümler ayrı bir bölge yapılarak farklı bir sistem gibi birbirinden bağımsız kurma çözme yapılabilir. Yetkiler tanımlanarak her bölümün kendi yetkilisi tarafından kurma çözme yapılmasına olanak sağlar.

 

Alarm panelleri basit akıllı ev sistemi veya otomasyon sistemi gibi de kullanılabilir, üzerinde bulunan programlanabilir çıkış (pgm) sayesinde herhangi bir cihaz istenen şekilde açılıp, kapatılabilir. Örneğin ışıkları, kombiyi, bahçe sulama açıp kapatılabilir. Bu açma kapatma işlemi mobil uygulama veya uzak telefon bağlantısı ile manuel olarak yapılabildiği gibi otomotik bir takvim belirlenerek, bir detektörün algılamasına bağlı olarak, alarm çözüldüğünde aktif olarak vb. daha birçok parametreye bağlı olarak kullanılabilir.