18/04/2019
BLOG YAZILARI
Analog Adresli Yangın Alarm Panelleri

   TEKNIM, yaklaşık 15 yıldan bu yana Elektronik Güvenlik ve Yangın Algılama sistemleri tasarlamakta ve üretmektedir. Bu alanda Türkiye’nin öncü kuruluşlarından birisidir. Tasarladığı ve ürettiği ürünlerde tamamen kendi özgün haberleşme protokollerini ve dizaynlarını kullanan TEKNIM, Sanayi Bakanlığınca 2017 yılında AR-GE merkezi olarak tescil edilmiş ve buna paralel olarak Arge çalışmalarında ki etkinliği daha da artmıştır. TEKNIM in tasarlayıp  ürettiği tüm ürünler, uluslararası kalite standartaları ile teknik özelliklere uygun olarak tasarlanıp üretilmekte ve bu durumu tescil etmek üzere Avrupadaki akredite laboratuar ve test kurululslarında belge almaktadır.TEKNIM , ürünlerden beklenen yüksek kalite ve teknik özellikleri gerçekleştirmek için  kendi bünyesinde oluşturduğu EMC laboratuarı ve diğer test aletleri ile her bir ürünü  tasarım ve üretim aşamasında yüzlerce test ten geçirerek  üretmektedir.

        TEKNİM Analog Adresli Yangın Alarm Panelleri, TEKNIM in Türkiye koşullarına uygun olarak tasarlayıp ürettiği, kullanıcı ve teknisyen dostu Yangın Algılama Panelleridir. Her bir TEKNİM paneli, Teknim mühendisleri tarafından özgün olarak geliştirilen FLASHLINK çevrim (loop)  haberleşme protokolü ile dedektör ve uç birimleri arasında uzun mesafelerde sorunsuz haberleşebilir. Her bir loop kartına 240 adet cihaz tanıtılabilinir. Yine özgün olarak geliştirilen TdNET protokolü ve TFC-1208 network modülü ile 16 panele kadar diğer TEKNİM adresli yangın alarm panelleri ile network edilebilme imkânı sağlar. Bu sayede gerektiğinde sistem 16 panel ve 7.680 uç biriminden oluşan tek bir panel gibi çalışabilir. Network özelliği sayesinde dağınık yapılarda bulunan yangın sistemleri tek noktadan kontrolleri gerçekleştirilebilir. Çok daha geniş alan uygulamalarında fiber optik alt yapı kullanılabilir. TEKNİM Adresli Yangın Panelleri her biri ayrı ayrı programlanabilir 72 bölgeye sahiptir. 100 adet farklı senaryo yazılabilmekle ve giriş çıkış modülleriyle aracılığı ile diğer sistemlerle tam entegrasyon halinde çalışabilmektedir. 12.000 olay kaydı hafızası ile uzun sürelerde olayları aklında tutabilmektedir. Türkçe ve İngilizce dil desteği ile yurtiçi ve yurt dışında kolay kullanım sağlar.

        TEKNİM Adresli Yangın Alarm Panellerinde bulunan LCD grafik ekran ile hata ve uyarıların görülmesi, anlaşılması, müdahale edilmesi ve sistemin genel kullanımı çok kolay ve hızlıdır. Sistemin kurulumunda tüm konfigürasyon ve sistem dizaynı panel üzerinden yapılabildiği gibi, panel ile birlikte verilen TEKNİM TFY-1000 yapılandırma yazılımı aracılığı ile herhangi bir bilgisayar üzerinden de kolayca yapılabilir. Ayrıca panelin standart yapısında yer alan TCP/IP Ethernet bağlantısı kullanılarak, panelin tüm ayarları ve TEKNİM TFY-2000 Grafik İzleme Yazılımı ile sistemin gözlemlenmesi internet üzerinden de kolaylıkla yapılabilir. TEKNİM Adresli Yangın panellerine özel olarak geliştirilen AKTİVASYON KODU uygulaması ile, yetkisiz müdahaleler önlenebilir, bu sayede hem son kullanıcılar hem de montaj firmaları açısından sistem güvenliği sağlanmış olur. TEKNİM yangın panelleri, Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak tasarlanmış ve EN 54-2/4 CE belgelerine sahiptir.

        TEKNİM Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemleri, TEKNİM, küçük ve orta boy işletmeler için  yine tamamen özgün olarak tasarlayıp ürettiği Konvansiyonel Yangın Algılama sistemleri ile bu alanda en çok tercih edilen ürünlerdendir. 4 ve 8 bölgeli (zon) konvansiyonel yangın alarm paneli, optik, ısı, duman, multisensör (Duman ve ısı) dedektörleri, GSM /GPRS modülü, paralel ihbar lambası, yangın alarm butonları, serbest bırakma, boşaltma ve acil çıkış butonları, harici-dahili yangın sirenleri, harici güç kaynakları gibi yangın alarm ürünleri Teknım Konvansiyonel Yangın Alarm sistemleri ürün portföyü içindedir

        TEKNİM konvansiyonel flaşörlü yangın alarm sirenleri tamamen Türkiye’ de elektronik güvenlik sektörüne hitap eden TEKNIM tarafından üretilen hem EN 54-3 hem de EN 54-23 standart belgesine sahip olan bir üründür.  Sirenin geniş açılı 7 adet ultra parlak ledi flaşörünün uzak mesafeden dahi net bir şekilde görülmesini sağlar. Konvansiyonel flaşörlü yangın alarm sirenleri UL94 yanmazlık özelliği, 100dB ses seviyesi özelliklerine sahip olup, alarm anında 19mA gibi çok düşük değerde akım çekmektedir. Bu özelliği ile TEKNİM sirenler sistemde kullanabilecek siren adedini ekstra güç kaynağı kullanmadan da arttırabilmenizi sağlamaktadır.  IP21C koruma sınıfında yer alan TEKNİM sirenler sızdırmaz contalı piezzoya sahiptir. Beyaz ve kırmızı renk seçenekleri ile kullanıcıların beğenisine sunulan TEKNİM konvansiyonel flaşörlü yangın alarm sirenleri şık tasarımı sayesinde kullanıldıkları mekana ayrı değer katmaktadır.